vimeo-video-thumbnail

Fordons- och transportprogrammet

Vi har utformat fordons- och transportprogrammet tillsammans med branschen så att du har lätt att få ett jobb när du är klar med utbildningen. Hos Bergstrands tar du raka vägen till ett viktigt jobb.

Motorbranschcollege

Fordons- och transportprogrammet för blivande tekniker, mekaniker och yrkesförare

Fordons- och transportprogrammet passar lika bra för dig som gillar att mecka som för dig som föredrar att sitta bakom ratten. Du får en utbildning som rankas högt bland arbetsgivarna. Du är redo för anställning vid utbildningens slut.

Första året, den viktiga grunden

Under första året på fordons- och transportprogrammet får du en grundkurs när det gäller fordon. Du får övergripande kunskap om branschen och bekantar dig med de olika inriktningarna som programmet erbjuder. I årskurs ett har vi föreläsningar, utför praktiska moment och gör studiebesök i olika former. Du kommer ut på olika arbetsplatser och träffar personer som jobbar med det du utbildar dig till.

Vid slutet av det första året väljer du inriktning.

Median 2021 års gymnasieval
  • Fordons- och transportprogrammet lägst 85, medel 174, median 182
Motorbranschcollege

Bergstrands gymnasieskolor är certifierade Motorbranschcollege. Det innebär att våra utbildningar är kvalitetssäkrade.

Läs mer om Motorbranschcollege här!

Programinriktat individuellt val, IMV och Yrkesintrodiktion, IMY

Läs mer om vad som gäller och hur du ansöker på sidan ansökan.

Går du på ett annat gymnasium, men vill byta till Bergstrands?

Gå till sidan ansökan, där finns blanketter för dig som vill byta till Bergstrands Gymnasium.

Programmets inriktningar
SFI

Personbilstekniker

Har du ett fordonsintresse och gillar att lösa problem? Då kan Personbilstekniker vara rätt val. Du utbildas till ett yrke med ljus framtid. Du får ett självständigt jobb samtidigt som du hjälper människor med deras fordon och gör stor skillnad i deras vardag.

Läs mer

Transport-elev-810x620

Transport

Transportbranschen blomstrar och du som väljer att bli yrkesförare/lastbilsförare är attraktiv på arbetsmarknaden. Du får ett självständigt jobb samtidigt som du får se nya platser och träffa nya människor.

Läs mer

Ansvar och variation

Fordons- och transportprogrammet passar dig som både gillar att arbeta självständigt och ha kontakt med kollegor och kunder. Du utbildas till ett ansvarsfullt yrke där du gör skillnad.

Du får också stor variation. Som fordonstekniker arbetar du med olika fordonsmärken och löser olika typer av problem. Som yrkesförare ser du nya platser och träffar nya människor.

Därför ska du välja Bergstrands

Hos oss får du en utbildning som är högt värderad av arbetsgivarna. Bergstrands utbildningar har erbjudit Fordons- och transportprogrammet ända sedan vi grundades år 2006. Vi utvecklar utbildningen ständigt så att den ännu bättre matchar företagens behov.

Dessutom vill vi att du har roligt och får en härlig studietid. Våra skolor är omtalade för sin goda stämning och sin nära kontakt mellan elever och lärare. Vi är som en stor familj där alla blir sedda och känner sig som hemma.

Framtida yrken

Har du ett drömyrke du siktar på eller är du öppen för vad som visar sig vara mest roligt? Du som väljer Fordons- och transportprogrammet hos Bergstrands har stora valmöjligheter. Du kan till exempel bli:

  • Personbilstekniker
  • Yrkesförare / Lastbilsförare
  • MC-tekniker

Du får en utbildning som är populär både bland eleverna och företagen. När du är klar kan du ta anställning på ett stort eller litet företag. Du kan också starta en egen verkstad eller ett eget åkeri.

Här finns Fordons- och transportprogrammet

Sjukanmälan Gymnasiet Uppsala:

Ring
018 418 86 31