Fordons- och transportprogrammet

Vi har utformat fordons- och transportprogrammet tillsammans med branschen så att du har lätt att få ett jobb när du är klar med utbildningen. Hos Bergstrands gymnasium tar du raka vägen till ett viktigt jobb.

Fordons- och transportprogrammet – För blivande tekniker, mekaniker och yrkesförare

Fordons- och transportprogrammet passar lika bra för dig som gillar att mecka som för dig som föredrar att sitta bakom ratten. Vi har utformat fordons- och transportprogrammet tillsammans med branschen så att våra elever har lätt att få jobb när de är klara med utbildningen.

Utbildningen

Under första året på fordons- och transportprogrammet får du en grundkurs när det gäller fordon. Du får övergripande kunskap om branschen och bekantar dig med de olika inriktningarna som programmet erbjuder. Vid slutet av det första året väljer du mellan inriktningarna personbil och transport.

Personbil är för dig som gillar fordon och att lösa problem. Vi går igenom alla de arbetsmoment och metoder som behövs för att kunna reparera både moderna och äldre personbilar.

Transport på fordons- och transportprogrammet förbereder dig för jobb som yrkesförare.

Programmets inriktningar
SFI

Personbilstekniker

Har du ett fordonsintresse och gillar att lösa problem? Då kan personbilstekniker vara rätt val. Du utbildas till ett yrke med ljus framtid. Du får ett självständigt jobb samtidigt som du hjälper människor med deras fordon och gör stor skillnad i deras vardag.

Läs mer

Transport-elev-810x620

Transport

Transportbranschen blomstrar och du som väljer att bli yrkesförare/lastbilsförare är attraktiv på arbetsmarknaden. Du får ett självständigt jobb samtidigt som du får se nya platser och träffa nya människor.

Läs mer

Framtida yrken

Har du ett drömyrke du siktar på eller är du öppen för vad som visar sig vara mest roligt? Du som väljer fordons- och transportprogrammet hos Bergstrands har stora valmöjligheter. Du kan till exempel bli:

  • Personbilstekniker
  • Yrkesförare / Lastbilsförare
Programinriktat individuellt val, IMV och Yrkesintrodiktion, IMY

Läs mer om vad som gäller och hur du ansöker på sidan ansökan.

Här finns Fordons- och transportprogrammet

Sjukanmälan Gymnasiet Uppsala:

Ring
018 418 86 31