Bygg Vuxenutbildningar

Våra bygg vuxenutbildningar är utformade tillsammans med byggbranschen. Inom samtliga yrken råder det stor brist på arbetskraft. Vi utbildar dig till ett viktigt jobb!

Här börjar din nya framtid!

Våra utbildningar inom bygg hittar du i våra moderna lokaler i Stockholm på Johannesfredsvägen i Bromma.

Hos oss får du en bred grundutbildning fördelat mellan praktiska och teoretiska kunskaper enligt Skolverkets nationella yrkespaket. På skolan arbetar vi mycket med projektliknande uppgifter som innebär moment där planering, riskbedömning, byggnation och reflektion ingår. Detta för att i bästa möjliga mån efterlikna verkligheten. Som elev hos oss har du möjligheter och inflytande i din egna läroprocess.

Du som läser till Byggnadsträarbetare, Plattsättare, Golvläggare, Betongarbetare, Glastekniker, Takmontör eller Murare läser 700 poäng yrkesgemensamma kurser innan utbildningen fortsätter med kurser inom din yrkesinriktning. Dessa ger dig den grundutbildning enligt Skolverkets och branschens krav.

Väg och anläggningsarbetare samt målare läser direkt mot sin yrkesinriktning.

Arbetsplatsförlagt lärande är en viktig del i din utbildning. Den tid du får lära och ta del av kunskaper på ett företag är ovärderlig och en erfarenhet för livet. Det är på APL du får uppleva branschen och verkligheten på riktigt. Handledaren på företaget och din mentor på skolan samverkar för att du skall få bästa utbildningen. Du gör minst 15% av din utbildningstid på ett företag.

Alla utbildningar är på heltid och är CSN berättigade.

Efter utbildningen kan du direkt gå ut på arbetsmarknaden och börja jobba inom det du utbildat dig till. Då inleder du också nästa fas i din utbildning mot ett yrkesbevis, som anställd lärling på ett företag med kollektivavtal eller hängavtal.

När du har en godkänd grundutbildning kan du ta anställlning som lärling och då inleds kvalificeringstiden. Under kvalificeringstiden har arbetsgivaren ett ansvar för att lärlingen får en mångsidig träning i sitt blivande yrke. Lärlingen ska få möjligheter att pröva på och fördjupa sig i de arbetsmoment som branschen har fastställt. Kvaliviceringstiden för är 24 - 36 månader beroende på utbildning.

Nedan hittar du information och fakta om alla våra olika utbildningar, till ett viktigt jobb inom byggbranschen.

Varmt välkommen till Bergstrands

Ett tips til dig som skall börja utbildningen!

Gå en lektion i Microsoft Teams på Youtube. Har du förkunskaper i användandet av Microsoft Teams kommer dina teoretiska studier bli lättare från början

Jag vill komma i kontakt med skolan!

Nedan hittar du alla våra olika utbildningar till ett viktigt jobb inom byggbranschen. Varmt välkommen till Bergstrands

Våra vuxenutbildningar inom Bygg
Mark och anläggning bygg och anläggningsprogrammet

Anläggare

Vuxenutbildning betongarbetare

Betongarbetare

Vuxenutbildning golvläggare

Golvläggare

Vuxenutbildning målare

Målare

Vuxenutbildning murare

Murare

Vuxenutbildning plattsättare

Plattsättare

Träarbetare

Träarbetare / Snickare

Takläggare

Takmontör

Här finns Bygg vuxenutbildningar

Sjukanmälan Gymnasiet i Stockholm:

Ring
08 409 142 01


Sjukanmälan Gymnasiet Uppsala:

Ring
018 418 86 31


Anmälan via Schoolsoft