En man som arbetar på undersidan av en bil.

För dig på väg till ett viktigt jobb!

Hand som håller ett magentafärgat sl-kort med text som erbjuder det till alla gymnasieelever på bergstrands.

Framtidens yrkesfolk utbildas vid Bergstrands Gymnasium Sigtuna. Skolan är liten och familjär med utbildningar i toppklass. Här förbereds du till ett viktigt jobb.

 

hgfjsdh

Våra Gymnasie­utbildningar i Sigtuna

Två personer i hjälm som arbetar på en träkonstruktion.

På Bygg- och anläggnings­programmet utbildar vi dig till ett spännande yrke med ljus framtid. Bygg- och anläggning­programmets branscher är i ständigt behov av nya medarbetare. Våra utbildningar ger dig ett extra försprång mot en anställning och svarar mot företagens konkreta behov.

Två personer i hjälm som arbetar på en träkonstruktion.
En röd linjeteckning av ett anläggningsfordon

Anläggnings­fordon

Du som går inriktningen Anläggnings­fordon trivs i ett omväxlande arbete där du kommer jobba med ditt fordon i en rad olika miljöer. En riktigt rolig utbildningen på din väg till ett viktigt jobb.

En röd linjeteckning av en stege bredvid ett hus

HUSBYGGNAD

Husbyggnad ger dig stora valmöjligheter. Du kan exempelvis bli träarbetare, målare, takmontör eller murare.

En röd linjeteckning av en cirkelsåg

MARK OCH ANLÄGGNING

Väljer du inriktning Mark och anläggning till årskurs två trivs du antagligen med att vara utomhus.

Tre män som arbetar på en bilmotor i ett garage.

Fordons- och transport­programmet passar lika bra för dig som gillar att mecka som för dig som föredrar att sitta bakom ratten. Du får en utbildning som rankas högt bland arbetsgivarna. Du är redo för anställning vid utbildningens slut.

En röd linjeteckning av person som kör ett fordon

Transport

Transport­branschen blomstrar och du som väljer att bli yrkes­förare/lastbils­förare är attraktiv på arbetsmarknaden. Du får ett självständigt jobb samtidigt som du får se nya platser och träffa nya människor.

Ansökan till gymnasiet

Du loggar in på gymnasie­antagningen i Storsthlm och gör din ansökan till något av våra program.

En grupp människor som sitter runt ett bord.

Liten och familjär skola med utbildningar i toppklass.

2006 öppnade vi vårt första gymnasium. Då hette det Yrkesplugget och låg på Pyramidvägen i Bromma. 2010 öppnade vårt andra gymnasium, nu i Uppsala. Sist ut är Bergstrands gymnasium Sigtuna som vi öppnade 2022. Här finns Fordons- och transportprogrammet med inrikting Transport samt Bygg-och anläggningsprogrammet med inriktningarna Husbyggnad, Anläggningsmaskiner och Mark och anläggning. Vår långa erfarenhet av gymnasieutbildnigar garanter dig en bra utbildning med goda möjligheter till jobb.

Bergstrands historia i Sigtuna sträcker sig längre bak i tiden än öppnandet av gymnasiet 2022. Här i Sigtuna har vi haft vuxenutbilding sedan 2018 men också utbildat gymnasieungdomar inom Transport under flera år. Vi vågar därför påstå att även om skolan är ung så har vi en lång erfarenhet av att driva utbildningar med hög kvalitet.

Skolan är liten och präglas av en familjär känsla där alla, elever såväl som lärare, känner varanadra. Det skapar en trygg miljö och en skola med god sammanhållning. Tillsammans hjälper vi dig att lyckas!

Digitaliserade utbildningar med Microsofts senaste skolverktyg

Elever och lärare är utrustade med varsin iPad. Våra klassrum är ljusa och har all den teknik man kan förvänta sig av en modern skola. Vi har också förmånen att arbeta med Microsofts senaste utbildnings­satsning i Teams.

Vår utbildning håller hög kvalitet

Bergstrands Gymnasium i Sigtuna arbetar just nu för att att bli branschrekommenderade av BYN. Branschrekommendationen kommer att behandlas av BYN under läsåret. Vi meddelar här så snart det är klart.

Då Bergstrands Gymnasium i Sigtuna inte har mekanikerinriktningar på Fordons- och transportprogrammet så kan vi inte heller certifiera oss inom Motorbranschcollage som våra andra gymnasiskolor. Men gymnasiet i Sigtuna arbetar enligt samma modell och struktur för att utveckla kvalitén i undervisningen och för att ha en kontinuerlig dialog med branschen. Det borgar för att vår utbildning på Transport håller en hög standard.

Du får mycket praktik i din utbildning

Via våra kontrakterade samarbetspartner får du en gedigen och bra utbildning ute på riktiga företag. Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplats­förlagt lärande).

Bra att veta

Kunskapsförmedling sker genom Case-metodiken. Det innebär att alla ämnen vävs samman i olika case. När vi till exempel skall gå igenom hur ett anläggningsfordon fungerar gör vi vår lärare det engelska, när vi talar om anläggningsfordonets lyftkraft är det matematik, hur man fysiskt jobbar är gymnastik etc och allt detta ingår i Caset. Utbildningen sätt i sitt sammanhang vilket gör det både lättare och roligare att ta till sig kunskap.

Rektor för Bergstrands gymnasium heter Georgis Makris. Han och hans kollegor är en viktig garant för den genomtänkta utbildningen och den härliga stämningen på skolan. Våra lärare är kända för att på alla sätt och vis stötta eleverna i att lyckas.

Vår målsättning är att du som elev skall bli anställningsbar när du efter examen lämnar gymnasiet. Då har vi lyckats med vårt uppdrag!

Vi prioriterar ett mycket nära samarbete med våra elever, att vara personliga och skapa god stämning.

Något som skapat vänskap för livet mellan lärare och elever på våra andra skolor.

IM - Introduktionsprogram 

IM ger dig som inte är behörig till ett nationellt program i gymnasieskolan möjlighet att läsa yrkesutbildning.

Hos oss finns IM inom alla utbildningar :

  • Programinriktat Val IMV
  • Yrkesintroduktion - IMY

Är du intresserad och vill gå IM tar du kontakt med vår SYV som kan berätta mer och hjälpa dig. Du kan också prata med SYV på din nuvarande skola.

Du kan alltid komma till oss för att prova på en dag eller två. Då får du möjlighet att vara med i en klass och se hur utbildningen går till. Prata med nuvarande elever som kan berätta om både utbildningen och skolan.

Om du vill byta till Bergstrands är du varmt välkommen att höra av dig till skolans Studie- och yrkesvägledare.

Vill du komma och ”prova på” en dag på Bergstrands?

Kontakta vår SYV och bestäm en dag som passar.

SYV Bergstrands Gymnasium Stockholm

Tel. 08 409 142 09 Mail: syv.stockholm@beut.se

SYV Bergstrands Gymnasium Uppsala

Tel. 018 418 86 33 Mail: syv.uppsala@beut.se

SYV Bergstrands Gymnasium Sigtuna

Tel. 08 708 00 90 Mail: syv.sigtuna@beut.se

Bygg och anläggnings­programmet

Fordons- och transport­programmet

Hos oss får du en utbildning som är högt värderad av arbetsgivarna. Bergstrands utbildningar har erbjudit Bygg- och anläggningsprogrammet ända sedan vi grundades år 2006. Vi utvecklar utbildningen ständigt så att den ännu bättre matchar företagens behov.

Dessutom vill vi att du har roligt och får en härlig studietid. Våra skolor är omtalade för sin goda stämning och sin nära kontakt mellan elever och lärare. Vi är som en stor familj där alla blir sedda och känner sig som hemma.

Bergstrands Gymnasium Sigtuna

Kolstavägen 20
195 91 Märsta

Tel: 08-708 00 90

E-post: sigtuna@beut.se

Frågor om Bergstrands Gymnasium Sigtuna?

Georgios Makris
Rektor

08-708 00 90
georgios.makris@beut.se

Öppet hus

Höst 2023
Torsdag 30 november 2023
16:00-19:00

Vår 2024
Torsdag 25 januari 2024
17:00-19:00

Måndag 29 april 2024
17:00-19:00

Varmt välkommen!

Intresserad av skolan?

Du kan antingen skicka en intresseanmälan för mer information om Bergstrands Gymnasium Sigtuna eller boka in en Prova-på-dag!