Bergstrands Gymnasium Sigtuna

Ett helt nytt Gymnasium, för dig på väg till ett viktigt jobb!

Framtidens yrkesfolk utbildas vid Bergstrands Gymnasium Sigtuna. Skolan är liten och familjär med utbildningar i toppklass. Här förbereds du till ett viktigt jobb.

Bild sigtuna gymnasium

En liten personlig skola där alla känner alla

Bergstrands Gymnasium Sigtuna är ledande på inriktningen transport sedan tidigare samarbeten med andra gymnasieskolor. Läsåret 2022/2023 startar vi upp en helt ny skola och då med kompletta gymnasieprogram. Dessa är Fordon och transportprogrammet med inriktningen Transport och Bygg och anläggningsprogrammet med inriktningarna Anläggningsfordon, Husbyggnad samt Mark och anläggning.

Vi har god erfarenhet av att bedriva yrkesutbildningar på gymnasial nivå sedan 2006 med mycket gott resultat.

Du skall bli anställningsbar!

Rektor för Bergstrands gymnasium heter Georgis Makris. Han och hans kollegor är en viktig garant för den genomtänkta utbildningen och den härliga stämningen på skolan. Våra lärare är kända för att på alla sätt och vis stötta eleverna i att lyckas.

Vår målsättning är att du som elev skall bli anställningsbar när du efter examen lämnar gymnasiet. Då har vi lyckats med vårt uppdrag!

Case-metodiken

Kunskapsförmedling sker genom Case-metodiken. Det innebär att alla ämnen vävs samman i olika case. När vi till exempel skall gå igenom hur ett anläggningsfordon fungerar gör vi vår lärare det engelska, när vi talar om anläggningsfordonets lyftkraft är det matematik, hur man fysiskt jobbar är gymnastik etc och allt detta ingår i Caset. Utbildningen sätt i sitt sammanhang vilket gör det både lättare och roligare att ta till sig kunskap.

Digitaliserade utbildningar med Apples senaste skolverktyg

Elever och lärare är utrustade med varsin iPad. Vi har förmånen att arbeta i Apples senaste utbildningssatsning Skolarbete och i Apples andra digitala skolverktyg bl.a. Klassrum.

Nära samarbete

Vi prioriterar ett mycket nära samarbete med våra elever, att vara personliga och skapa god stämning.

Något som skapat vänskap för livet mellan lärare och elever på våra andra skolor.

Vår utbildning håller hög kvalitet

Bergstrands Gymnasium startades 2006 och våra två andra skolor i Stockholm och Uppsala är certifierade och kvalitetsgranskade av Motorbranschcollege och av Byggbranschens yrkesnämnd, BYN. Vi kommer när dessa organisationer så medger även kvalitetssäkra vårt nya gymnasium här i Sigtuna. Men, vi måste för att det skall kunna ske först starta verksamheten.

Du får mycket praktik i din utbildning

Via våra kontrakterade samarbetspartner får du en gedigen och bra utbildning ute på riktiga företag. Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Anläggningsfordon gymnasiet

Anläggningsfordon

Husbyggnad Gymnasiet

Husbyggnad

Mark och anläggning Gymnasiet

Mark och anläggning

Transport Gymnasiet

Transport

Bergstrands utbildningarstartades 2006 för att elever och lärare förtjänade något bättre.

"Det behövs något bättre, något som på riktigt utgår från elevers, lärares och samhällets olika förutsättningar, som verkligen ger resultat."

Här finns vi

Arlanda_fasad

Bergstrands Gymnasium Sigtuna

Kolstavägen 20
195 91 Märsta (karta)

Tel:
08 - 708 00 90

E-post:
sigtuna@beut.se

Varför Bergstrands Gymnasium?

collage_bild_bla_bergstrands2

Du formar din egen framtid

Här utvecklas du på väg mot ett viktigt jobb. Vi sätter dig i centrum och är öppna för nytänkande.

Jobb i sikte

Du utbildas till ett yrke med ljus framtid. Alla våra utbildningar svarar mot stora behov bland företagen.

Lätt att få jobb och du kan plugga vidare

Du är redo för anställning vid utbildningens slut. Målet är att du ska få ett jobb där du trivs och utvecklas. Efter utbildningen kan du också plugga vidare om du föredrar det.

Du praktiserar på riktigt bra företag

På alla orter vi finns har vi skapat samarbeten med välrenommerade företag för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Tillsammans med dem och dig gör vi allt för att uppnå en bra utbildning som leder till en anställning.