Två unga män som arbetar på en bärbar dator i en verkstad.

För dig på väg till ett viktigt jobb!

Hand som håller ett magentafärgat sl-kort med text som erbjuder det till alla gymnasieelever på bergstrands.

På Bergstrands gymnasium Stockholm får du en riktigt bra utbildning som förbereder dig till ett viktigt jobb. Du kan välja mellan Bygg- och anläggnings­programmet, El och energi­programmet och Fordons- och transport­programmet. I Stockholm erbjuder vi även inriktningen Personbil profil MC.

Bergstrands Gymnasium är ett certifierat Motorbrans­chcollege och bransch­rekommenderat av Byggbranschens Yrkesnämnd.

Våra Gymnasie­­utbildningar i Stockholm

Två personer i hjälm som arbetar på en träkonstruktion.

På Bygg- och anläggnings­programmet utbildar vi dig till ett spännande yrke med ljus framtid. Bygg- och anläggning­programmets branscher är i ständigt behov av nya medarbetare. Våra utbildningar ger dig ett extra försprång mot en anställning och svarar mot företagens konkreta behov.

Två personer i hjälm som arbetar på en träkonstruktion.
En röd linjeteckning av en stege bredvid ett hus

HUSBYGGNAD

Husbyggnad ger dig stora valmöjligheter. Du kan exempelvis bli träarbetare, målare, takmontör eller murare.

En röd linjeteckning av en cirkelsåg

MARK OCH ANLÄGGNING

Väljer du inriktning Mark och anläggning till årskurs två trivs du antagligen med att vara utomhus.

En röd linjeteckning av en roller med målarfärg

Måleri

Brinner du för att skapa i färg? Att arbeta som målare passar dig som vill jobba både praktiskt och fysiskt.

En elektriker som jobbar med elen i taket

Yrket elektriker erbjuder mycket frihet, men också eget ansvar. Det finns en stor variation inom yrket, vilket gör att det aldrig kan bli tråkigt. El- och energiprogrammet gör dig redo för en ljus framtid som elektriker!

En röd linjeteckning av en stickpropp

El-teknik

Du som väljer inriktning Elteknik kan till exempel bli serviceelektriker. Du har stora valmöjligheter på väg mot ett viktigt jobb.

Tre män som arbetar på en bilmotor i ett garage.

Fordons- och transport­programmet passar lika bra för dig som gillar att mecka som för dig som föredrar att sitta bakom ratten. Du får en utbildning som rankas högt bland arbetsgivarna. Du är redo för anställning vid utbildningens slut.

Tre män som arbetar på en bilmotor i ett garage.
En röd linjeteckning av en bild med en skiftnyckel i förgrunden

Personbil

Har du ett fordons­intresse och gillar att lösa problem? Då kan Personbils­tekniker vara rätt val. Du utbildas till ett yrke med ljus framtid. Du får ett självständigt jobb samtidigt som du hjälper människor med deras fordon och gör stor skillnad i deras vardag.

En röd linjeteckning av person som kör ett fordon

Transport

Transport­branschen blomstrar och du som väljer att bli yrkes­förare/lastbils­förare är attraktiv på arbetsmarknaden. Du får ett självständigt jobb samtidigt som du får se nya platser och träffa nya människor.

En röd linjeteckning av en motorcykel

Personbil profil MC

Har du ett extra intresse för motorcyklar, motorer och drömmer om att jobba i branschen? Då ska du välja inriktning MC och småmotorer. Vi har ett nära samarbete med branschen och du kommer ha perfekt utgångsläge för ett spännande jobb.

Ansökan till gymnasiet

Du loggar in på gymnasie­antagningen i Storsthlm och gör din ansökan till något av våra program.

En lärare pratar med två elever samtidigt som de tittar på en dator.

Härlig stämning och lärare som bryr sig

Vi brukar få höra att Bergstrands Gymnasium Stockholm skiljer sig mycket från andra gymnasieskolor. Närheten mellan lärare och elever är av otrolig vikt för oss på Bergstrands. Alla pratar och fikar med alla, något som ger en avslappnad stämning. När eleverna trivs och har nära kontakt med lärarna blir också studieresultaten bättre.

Moderna lokaler och eget café

Gymnasieskolan ligger i Johannesfred, som är ett område i Bromma. Lokalerna är stora och utrustade med den senaste tekniken. Allt är byggt och anpassat för bästa möjliga undervisning på våra utbildningar

Bygg- och anläggningsprogrammet
El -och energiprogrammet
Fordons- och transportprogrammet

Digitaliserade utbildningar med Microsofts senaste skolverktyg

Elever och lärare är utrustade med varsin iPad. Våra klassrum är ljusa och har all den teknik man kan förvänta sig av en modern skola. Vi har också förmånen att arbeta med Microsofts senaste utbildnings­satsning i Teams.

Vår utbildning håller hög kvalitet

Bergstrands Gymnasium i Stockholm är ett certifierat Motorbrans­chcollege. Detta betyder att vår utbildning är kvalitets­granskad för att hålla en mycket hög standard.

Bergstrands Gymnasium i Stockholm uppfyller BYNs kriterierna för att ge grundläggande yrkes­utbildning som uppfyller byggbranschens krav, och är därför bransch­rekommenderade av BYN.

Du får mycket praktik i din utbildning

Via våra kontrakterade samarbets­partner får du en gedigen och bra utbildning ute på riktiga företag. Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplats­förlagt lärande).

Bra att veta

Tvärbanan stannar så nära som 100 meter från skolans entré. Det spelar ingen roll var i Stockholmsområdet du bor. Du tar dig hit enkelt med Tvärbanan från Hammarby i söder eller Solna i norr.

IM - Introduktionsprogram 

IM ger dig som inte är behörig till ett nationellt program i gymnasieskolan möjlighet att läsa yrkesutbildning.

Hos oss finns IM inom alla utbildningar :

  • Programinriktat Val IMV
  • Yrkesintroduktion - IMY

Är du intresserad och vill gå IM tar du kontakt med vår SYV som kan berätta mer och hjälpa dig. Du kan också prata med SYV på din nuvarande skola.

Du kan alltid komma till oss för att prova på en dag eller två. Då får du möjlighet att vara med i en klass och se hur utbildningen går till. Prata med nuvarande elever som kan berätta om både utbildningen och skolan.

Om du vill byta till Bergstrands är du varmt välkommen att höra av dig till skolans Studie- och yrkesvägledare.

Vill du komma och ”prova på” en dag på Bergstrands?

Kontakta vår SYV och bestäm en dag som passar.

SYV Bergstrands Gymnasium Stockholm

Tel. 08 409 142 09 Mail: syv.stockholm@beut.se

SYV Bergstrands Gymnasium Uppsala

Tel. 018 418 86 33 Mail: syv.uppsala@beut.se

SYV Bergstrands Gymnasium Sigtuna

Tel. 08 708 00 90 Mail: syv.sigtuna@beut.se

Bygg och anläggnings­programmet

Fordons- och transport­programmet

El- och energi­programmet

Hos oss får du en utbildning som är högt värderad av arbetsgivarna. Bergstrands utbildningar har erbjudit Bygg- och anläggningsprogrammet ända sedan vi grundades år 2006. Vi utvecklar utbildningen ständigt så att den ännu bättre matchar företagens behov.

Dessutom vill vi att du har roligt och får en härlig studietid. Våra skolor är omtalade för sin goda stämning och sin nära kontakt mellan elever och lärare. Vi är som en stor familj där alla blir sedda och känner sig som hemma.

Vi har studentavslutning med utspring klockan 12:00 den 5 april 2024. Åka gärna kollektivt om du vill delta då det finns få parkeringsplatser i anslutning till skolan. Varmt välkommen!