Bergstrands Gymnasium Uppsala

vimeo-video-thumbnail

Öppet hus onsdag 23 november kl. 16-20

Bergstrands Gymnasium Uppsala

För dig på väg till ett viktigt jobb!

På Bergstrands Gymnasium Uppsala med våra fantastiska lärare och pedagogik ger vi dig en förstklassig utbildning. I Uppsala erbjuder vi såväl bygg- och anläggningsprogrammet som fordons- och transportprogrammet. Varmt välkommen!

Bergstrands Gymnasium är ett certifierat Motorbranschcollege och branschrekommenderat av Byggbranschens Yrkesnämnd.

Vårt framgångsrika arbetssätt i Uppsala

Bergstrands Gymnasium Uppsala erbjuder utbildningar som svarar mot företagens konkreta behov och som ger våra elever viktiga jobb. Därför har det fallit sig naturligt att Case är en viktig del av våra utbildningar.

Case och Rethink:

På Bergstrands Gymnasium Uppsala arbetar vi i Case. Detta är vår ämnesövergripande arbetsmetod där vi paketerar alla ämnen eleverna läser i första årskurs i ett snyggt och översiktligt paket. Alla uppgifter för en period på några veckor har samma tema och samlas i ett dokument, och istället för enskilda prov eller uppgifter så återvänder vi till detta dokument på lektionerna. Här inkluderas alla kurser som eleverna läser i första årskurs. Det blir enklare för våra elever att följa framstegen i sin utbildning, men också för lärare, mentorer och vårdnadshavare att hjälpa och guida dig som elev varje steg på vägen.

”Case har varit det bästa under min skoltid. Allt hänger ihop, och man känner att kurserna går in i varandra. Exempelvis på engelskan lär vi oss fortfarande om fordon, men på engelska.”
– Frida Gebestam, fordonselev årskurs 3

Läs mer om CASE här!

Digitaliserade utbildningar med Apples senaste skolverktyg

Elever och lärare är utrustade med varsin iPad. Vi har förmånen att arbeta i Apples senaste utbildningssatsning Skolarbete och i Apples andra digitala skolverktyg såsom Klassrum och iTunes U.

Certifierat Motorbranschcollege

Bergstrands Gymnasium i Uppsala är ett certifierat Motorbranschcollege. Detta betyder att vår utbildning är kvalitetsgranskad för att hålla en mycket hög standard.

Certifierat av Byggbranschens Yrkesnämnd

Bergstrands Gymnasium i Uppsala uppfyller BYNs kriterierna för att ge grundläggande yrkesutbildning som uppfyller byggbranschens krav, och är därför branschrekommenderade av BYN.

Populär restaurang och café

Gymnasiets restaurang är populär, särskilt eftersom maten är så god. Kockarna överraskar med ny vällagad husmanskost varje dag och det finns alltid ett vegetariskt alternativ.

Nya ljusa lokaler

Lokalerna är nyrenoverade, allt är ljust och fräscht. Bygghallen är stor och luftig med utrymme för små som stora byggen. I fordonsverkstan finns sex moderna fordonslyftar samt gamla och nya bilmodeller att meka med.

Liten & trygg skola

Bergstrands Gymnasium Uppsala är en liten och trygg skola. Alla känner alla och eleverna blir både sedda och hörda. Lärare och elever äter och fikar tillsammans och det är alltid god stämning i skolköket och cafét.

Rektor Sanna och hennes kollegor har skapat en skola som eleverna verkligen gillar att gå till.

Restaurangen Uppsala

Vår restaurang, alltid med fler alternativ, bl.a. vegetariskt

Klassrum Gym Uppsala

Lektion  i  ett av flera fräscha och fina klassrum

Rektor Sanna Vingren

Rektor Sanna Vingren

Bergstrands utbildningarstartades 2006 för att elever och lärare förtjänade något bättre.

"Det behövs något bättre, något som på riktigt utgår från elevers, lärares och samhällets olika förutsättningar, som verkligen ger resultat."

Här finns vi

Gymnasiet Uppsala

Bergstrands Gymnasium Uppsala

Hansellisgatan 21
754 50 Uppsala (karta)

Tel:
018 418 86 30

E-post:
uppsala@beut.se

Kontaktuppgifter till medarbetare

Varför Bergstrands Gymnasium?

collage_bild_bla_bergstrands2

Du formar din egen framtid

Här utvecklas du på väg mot ett viktigt jobb. Vi sätter dig i centrum och är öppna för nytänkande.

Jobb i sikte

Du utbildas till ett yrke med ljus framtid. Alla våra utbildningar svarar mot stora behov bland företagen.

Lätt att få jobb och du kan plugga vidare

Du är redo för anställning vid utbildningens slut. Målet är att du ska få ett jobb där du trivs och utvecklas. Efter utbildningen kan du också plugga vidare om du föredrar det.

Du praktiserar på riktigt bra företag

På alla orter vi finns har vi skapat samarbeten med välrenommerade företag för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Tillsammans med dem och dig gör vi allt för att uppnå en bra utbildning som leder till en anställning.

Sjukanmälan Gymnasiet Uppsala:

Ring
018 418 86 31