Vill du eller någon kompis prova på att vara gymnasieelev på Bergstrands Gymnasium för en dag? Varmt välkommen!
Mer information finns under Prova-på-dag"

Bergstrands Gymnasium Uppsala

vimeo-video-thumbnail

För dig på väg till ett viktigt jobb!

Bergstrands Gymnasium Uppsala förbereder dig som elev för ett kommande yrkesliv inom ett viktigt jobb. Vår målsättning är att du som elev ska bli anställningsbar direkt efter examen.
På Bergstrands Gymnasium Uppsala ger vi dig en förstklassig utbildning. Här kan du välja mellan bygg- och anläggningsprogrammet, fordons- och transportprogrammet eller försäljnings-och serviceprogrammet! Varmt välkommen!

Vårt framgångsrika arbetssätt i Uppsala

På Bergstrands Gymnasium i Uppsala är alla lärare i de gymnasiegemensamma ämnena givetvis legitimerade. Av våra yrkeslärare inom bygg, fordon och transport är en stor majoritet av lärarna legitimerade och de har gedigen erfarenhet från respektive bransch.

Bergstrands Gymnasium Uppsala erbjuder utbildningar som svarar mot företagens konkreta behov och som ger våra elever viktiga jobb. Därför har det fallit sig naturligt att Case är en viktig del av våra utbildningar.

Case

På Bergstrands Gymnasium Uppsala arbetar vi i Case – en ämnesövergripande arbetsmetod där vi paketerar alla ämnen i första årskurs i ett översiktligt paket. Alla uppgifter i samtliga ämnen för en period har samma tema. På så vis blir det enklare för eleverna att följa framstegen i sin utbildning, men också för lärare, mentorer och vårdnadshavare att guida dig som elev. Läs mer om CASE här!

”Case har varit det bästa under min skoltid. Allt hänger ihop, och man känner att kurserna går in i varandra. Exempelvis på engelskan lär vi oss fortfarande om fordon, men på engelska.”
– Frida Gebestam, fordonselev årskurs 3

Certifierat av branschen

Bergstrands Gymnasium i Uppsala är ett certifierat Motorbranschcollege. Det betyder att vår utbildning är kvalitetsgranskad för att hålla en mycket hög standard. Gymnasiet uppfyller även Byggbranschens yrkesnämnds kriterier för att ge grundläggande yrkesutbildning som uppfyller byggbranschens krav.

Populär restaurang och café

Gymnasiets restaurang är mycket populär! Kockarna överraskar med vällagad husmanskost varje dag och det finns alltid ett vegetariskt alternativ.

Nya ljusa lokaler

Lokalerna är nyrenoverade, allt är ljust och fräscht. Bygghallen är stor och luftig med utrymme för små som stora byggen. I fordonsverkstan finns sex moderna fordonslyftar samt gamla och nya bilmodeller att meka med.

En liten skola

Bergstrands gymnasium i Uppsala är en liten och familjär skola där alla känner alla. På Bergstrands har elever och lärare har ett nära samarbete!

Varför Bergstrands Gymnasium?

collage_bild_bla_bergstrands2

Du formar din egen framtid

Här utvecklas du på väg mot ett viktigt jobb. Vi sätter dig i centrum och är öppna för nytänkande.

Jobb i sikte

Du utbildas till ett yrke med ljus framtid. Alla våra utbildningar svarar mot stora behov bland företagen.

Lätt att få jobb och du kan plugga vidare

Du är redo för anställning vid utbildningens slut. Målet är att du ska få ett jobb där du trivs och utvecklas. Efter utbildningen kan du också plugga vidare om du föredrar det.

Du praktiserar på riktigt bra företag

På alla orter vi finns har vi skapat samarbeten med välrenommerade företag för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Tillsammans med dem och dig gör vi allt för att uppnå en bra utbildning som leder till en anställning.

Här finns vi

Gymnasiet Uppsala

Bergstrands Gymnasium Uppsala

Hansellisgatan 21
754 50 Uppsala (karta)

Tel:
018 418 86 30

E-post:
uppsala@beut.se

Kontaktuppgifter till medarbetare

Sjukanmälan Gymnasiet Uppsala:

Ring
018 418 86 31