Om Bergstrands
Om oss

Om oss

Bergstrands startade för att förändra utbildningsbranschen. Vi ville skapa utbildningar som svarar mot företagens konkreta behov och som ger våra elever viktiga jobb. Idag är vi en stabil utbildningskoncern med utbildningar i toppklass. Vi är inte störst, men vi fortsätter att vara ledande.

Två elever reglar med trä

Roligt och variationsrikt

Bergstrands inriktning är sedan starten att utbilda till yrken i branscher där det råder stor efterfrågan på personal. Sedan starten 2006 har Bergstrands utbildat i yrken som Bil- och MC-mekaniker såväl som Yrkesförare av tunga fordon. 2008 utökade vi våra utbildningar med Bygg- och anläggnings­programmet. Sedan dess har våra elever kunnat utbilda sig inom bland annat husbyggnad, måleri, golvläggning och plattsättning, maskinförare mfl. Idag har vi även utbildning till Elektriker och inom Försäljning och service. Vi tycker att det är viktigt att man genom hela livet ges möjlighet till utbildning och därför har vi även Arbetsmarknads- och uppdragsutbildningar.

Våra gymnasieskolor är placerade i Stockholm, Sigtuna och Uppsala och på samma orter har vi vuxen­utbildningar. Vi har även skolor för  arbets­marknad­sutbildningar i Stockholm, Göteborg, Oskarshamn, Växjö och Örebro.

Våra gymnasium som har Personbils­utbildning är alla MBC certifierade vilket säkerställer hög kvalitet i utbildningen.

Likaså är våra gymnasieskolor i Stockholm och Uppsala bransch­rekommenderade av Byggbranschens yrkesnämnd 

Årligen utbildar vi ca 1000 elever på våra skolor, till ett viktigt jobb!

Vårt DNA

Vi är alltid nära.
Vi sätter individen i centrum.
Vi är inte krångliga.
Vi tar eget ansvar.
Vi driver framåt.
Vi är öppna för nytt.

Vår vision

Vi är Sveriges ledande utbildare för människor på deras väg mot viktiga jobb genom att vi ständigt utmanar den traditionella synen på pedagogik och metoder, och alltid sätter individen i centrum.

Vår mission

Varje dag, hela tiden. Tillsammans gör vi det som krävs.

Ägare

Bergstrands utbildning grundades 2006 (då under namnet Yrkesplugget) av Annelee Bergstrand och Kjell-Ove Moss, båda med mångsidig kompetens och lång erfarenhet från utbildning och skola. Bergstrands utbildningars skolor ägs idag av Annelee Bergstrand.

Utbildnings­mål

  • I nära samarbete med branscherna arbeta med att ständigt utveckla våra utbildningar
  • Finnas inom olika utbildnings­former – Gymnasium, Vuxen­utbildning,  Arbets­marknads­utbildning, Yrkeshögskola, Uppdrags­utbildning
  • Våga vara pedagogiskt innovativa.
  • Att tillsammans med våra medarbetare utvecklas både som organisation och individ.

Följ med till Bergstrands

Häng med på en rundtur och få en glimt av Bergstrands. Vi har gymnasie- och vuxen­utbildning på tre orter: Stockholm, Sigtuna och Uppsala.

En lärare går igenommaterial med elever i ett klassrum

Att plugga och jobba hos Bergstrands

Det finns flera anledningar till att Bergstrands utbildningar är en så populär arbetsplats. Många säger att det handlar om den nära kontakten mellan personal och elever. En annan viktig orsak är att utbildningarna har tydlig förankring i verkligheten och leder till viktiga jobb.

På Bergstrands utbildningar ser vi hur många elever får jobb­erbjudanden redan under sin praktik. Vi ser också hur skoltrötta elever får en nytändning och uppnår goda studieresultat.

Bergstrands utbildningar är i ständig utveckling. Vi grundades 2006 (under namnet Yrkesplugget) med utbildningar inom fordon & transport. Idag bedriver vi gymnasie- och vuxen­utbildning i Stockholms och Uppsala län på 3 olika platser. Utöver det så har vi också arbets­marknads­utbildningar i fem städer.

Välkommen att söka dig till oss!

Våra Gymnasie­utbildningar

Två personer i hjälm som arbetar på en träkonstruktion.

På Bygg- och anläggnings­programmet utbildar vi dig till ett spännande yrke med ljus framtid. Bygg- och anläggning­programmets branscher är i ständigt behov av nya medarbetare. Våra utbildningar ger dig ett extra försprång mot en anställning och svarar mot företagens konkreta behov.

Två personer i hjälm som arbetar på en träkonstruktion.
En röd linjeteckning av ett anläggningsfordon

Anläggnings­fordon

Du som går inriktningen Anläggnings­fordon trivs i ett omväxlande arbete där du kommer jobba med ditt fordon i en rad olika miljöer. En riktigt rolig utbildningen på din väg till ett viktigt jobb.

En röd linjeteckning av en stege bredvid ett hus

HUSBYGGNAD

Husbyggnad ger dig stora valmöjligheter. Du kan exempelvis bli träarbetare, målare, takmontör eller murare.

En röd linjeteckning av en cirkelsåg

MARK OCH ANLÄGGNING

Väljer du inriktning Mark och anläggning till årskurs två trivs du antagligen med att vara utomhus.

En röd linjeteckning av en roller med målarfärg

Måleri

Brinner du för att skapa i färg? Att arbeta som målare passar dig som vill jobba både praktiskt och fysiskt.

En elektriker som jobbar med elen i taket

Yrket elektriker erbjuder mycket frihet, men också eget ansvar. Det finns en stor variation inom yrket, vilket gör att det aldrig kan bli tråkigt. El- och energiprogrammet gör dig redo för en ljus framtid som elektriker!

En röd linjeteckning av en stickpropp

El-teknik

Du som väljer inriktning Elteknik kan till exempel bli serviceelektriker. Du har stora valmöjligheter på väg mot ett viktigt jobb.

Tre män som arbetar på en bilmotor i ett garage.

Fordons- och transport­programmet passar lika bra för dig som gillar att mecka som för dig som föredrar att sitta bakom ratten. Du får en utbildning som rankas högt bland arbetsgivarna. Du är redo för anställning vid utbildningens slut.

Tre män som arbetar på en bilmotor i ett garage.
En röd linjeteckning av en bild med en skiftnyckel i förgrunden

Personbil

Har du ett fordons­intresse och gillar att lösa problem? Då kan Personbils­tekniker vara rätt val. Du utbildas till ett yrke med ljus framtid. Du får ett självständigt jobb samtidigt som du hjälper människor med deras fordon och gör stor skillnad i deras vardag.

En röd linjeteckning av person som kör ett fordon

Transport

Transport­branschen blomstrar och du som väljer att bli yrkes­förare/lastbils­förare är attraktiv på arbetsmarknaden. Du får ett självständigt jobb samtidigt som du får se nya platser och träffa nya människor.

En röd linjeteckning av en motorcykel

Personbil profil MC

Har du ett extra intresse för motorcyklar, motorer och drömmer om att jobba i branschen? Då ska du välja inriktning MC och småmotorer. Vi har ett nära samarbete med branschen och du kommer ha perfekt utgångsläge för ett spännande jobb.

En man skakar hand med en kvinna i en butik.

På försäljnings- och serviceprogrammet får du de kunskaper som behövs för att arbeta med försäljning, kommunikation, marknadsföring och service inom handelsbranschen.

Ansökan till gymnasiet

Du loggar in på gymnasie­antagningen i Storsthlm eller Gymnasie­antagningen i Uppsala län och gör din ansökan till något av våra program.

Här finns vi

Bergstrands Gymnasium Sigtuna

Kolstavägen 20

195 91 Märsta

En rosa pil som länkar till Sigtuna Gymnasium

Bergstrands Gymnasium Stockholm

Johannesfredsvägen 9-11

168 69 Bromma

En rosa pil som länkar till Stockholm Gymnasium