Samarbete med
Bergstrands
En grupp byggnadsarbetare, klädda i hjälm och säkerhetsutrustning, skrattar och samarbetar på en träkonstruktion.

Samarbete

Samarbete mellan Bergstrands gymnasium Bromma och Företag inom Byggbranchen

Vår skola ser stor potential i att samarbeta med företag inom byggbranchen för att ge våra elever möjligheten att få praktisk erfarenhet och värdefull kunskap inom yrket. Vi tror på att skapa meningsfulla partnerskap som gynnar både elever och företag.

En lärare pratar med två elever samtidigt som de tittar på en dator.

Vårt uppdrag

Bergstrands gymnasium strävar efter att utbilda och förbereda våra elever för en framgångsrik karriär inom byggsektorn genom att erbjuda en väl avrundad utbildning som kombinerar teoretisk kunskap med praktisk erfarenhet.

Fördelar med att samarbeta med oss

 1. Fördelar
  Genom att samarbeta med vår skola får företag inom byggsektorn tillgång till en pool av talangfulla och motiverade elever som är intresserade av att lära sig och utvecklas inom branschen.
 2. Praktikmöjligheter
  Vi erbjuder företag möjligheten att ta emot praktikanter från vår skola, vilket ger eleverna praktisk erfarenhet och företagen tillgång till arbetskraft med ny kunskap och färdigheter. Dessa praktikperioder sker löpande under läsåret och är för elever i årskurs 2 och 3.
 3. Utbildning och uppdatering
  Vi är engagerade i att hålla eleverna och våra lärare uppdaterade om de senaste trenderna och utvecklingen inom byggsektorn genom olika utbildningsprogram och branschrelaterade evenemang.

Hur kan företag samarbeta med oss?

 1. Praktikprogram
  Företag kan erbjuda praktikplatser för våra elever där de får möjlighet att arbeta och lära sig från professionella inom branschen.
 2. Gästföreläsningar och workshops
  Företag kan bjuda in elever och lärare till föreläsningar och workshops där de delar sin expertis och erfarenhet inom olika områden inom byggsektorn.
 3. Projektsamarbeten
  Vi välkomnar samarbete kring projekt och uppgifter som ger eleverna möjlighet att tillämpa sina kunskaper och färdigheter i praktiken.

Kontakta oss

Om ditt företag är intresserat av att samarbeta med vår skola inom byggsektorn, tveka inte att kontakta oss för att diskutera möjligheter till samarbete och hur vi kan skräddarsy en plan som passar både ditt företagsbehov och våra elevers lärande.

Nyheter

 • Hand som håller ett magentafärgat sl-kort med text som erbjuder det till alla gymnasieelever på bergstrands.

  ...alla elever på Bergstrands Gymnasium i Stockholm och Arlanda får SL-kort. Oavsett var de bor.[...]

 • Grafik av ett examensmeddelande för Bergstrands gymnasium, med datumet 5 juni 2024, med fyrverkeridesign i vitt på vinröd bakgrund.

  STUDENTEN 5 JUNI KL.12.00 Onsdag 5 juni kl.12.00 springer våra studenter ut! Platsen är Johannesfredsvägen[...]

 • Grafik av ett examensmeddelande för Bergstrands gymnasium, med datumet 5 juni 2024, med fyrverkeridesign i vitt på vinröd bakgrund.

  STUDENTEN 5 JUNI KL.12.00 Onsdag 5 juni kl.12.00 springer våra studenter ut! Platsen är Hansellisgatan[...]