Bygg- och anläggnings-programmet

På bygg- och anläggningsprogrammet utbildar vi dig till ett spännande yrke med ljus framtid. Bygg och anläggning är branscher som är i ständigt behov av nya medarbetare. Våra utbildningar ger dig ett extra försprång och svarar mot företagens konkreta behov.

Husbyggnad

Bygg- och anlägningsprogrammet...

Bygg och anläggning
inriktning husbyggnad
Måleri

...ger dig många möjligheter!

Spännvidden mellan jobb är stor och du behöver inte välja yrke nu. Men genom att välja Bygg- och anläggningsprogrammet beslutar du dig för att påbörja en resa på väg till ett viktigt jobb. Exakt vilket jobb det blir kan du bestämma under utbildningens gång.

Första året, den viktiga grunden

Första året på Bygg- och anläggningsprogrammet är gemensamt för alla elever och ger dig en bred och grundläggande kunskap om byggprocessen, nybyggnad och renovering.

Du får också inblick i alla de yrkesutgångar som Bergstrands utbildningar erbjuder. Under en tvåveckors period får du även komma ut till en riktig byggarbetsplats och se hur vardagen ser ut där.

Vid slutet av det första året väljer du inriktning.

Programinriktat individuellt val, IMV och Yrkesintrodiktion, IMY

Läs mer om vad som gäller och hur du ansöker på sidan Husbyggnad, Måleri eller Mark och anläggning.

Går du på ett annat gymnasium, men vill byta till Bergstrands?

Ladda ned, fyll i och maila denna ansökan till oss: Ansökan år 2 eller 3 Gymnasiet Sthlm

Programmets inriktningar
Bygg- och anläggningsprogrammet

Husbyggnad

Du som väljer inriktning Husbyggnad kan till exempel bli snickare, målare, golvläggare, murare eller plattsättare. Du har stora valmöjligheter på väg mot ett viktigt jobb.

Läs mer

BA anläggare med maskin

Mark & Anläggning

Gillar du att vistas och jobba utomhus? Gator, vägar, broar, park- och trädgårdsanläggningar är exempel på vad du kan jobba med om du väljer inriktning Mark & Anläggning.

Läs mer

Måleri

Måleri

Brinner du för att skapa i färg? Att arbeta som målare passar dig som vill jobba både praktiskt och fysiskt. Du utbildas till en riktigt duktig målare som har lätt att få jobb.

Läs mer

Roligt och variationsrikt

Bygg- och anläggningsprogrammet passar dig som vill skapa saker i ditt yrke. Du får ett variationsrikt arbete med stor frihet som också kan vara välbetalt.

Tycker du om att arbeta praktiskt, ta ansvar, planera och se hur en bra idé blir verklighet? Då är bygg och anläggning branscher som passar dig.

Ena dagen kan du exempelvis vara på ett storbygge, andra dagen hemma hos en privatperson. Ditt arbete gör skillnad för andra människor och vårt samhälle. Dessutom får ditt arbete stå kvar, i många år.

Därför ska du välja Bergstrands

Hos oss får du en utbildning som är högt värderad av arbetsgivarna. Bergstrands utbildningar har erbjudit Bygg- och anläggningsprogrammet ända sedan vi grundades år 2006. Vi utvecklar utbildningen ständigt så att den ännu bättre matchar företagens behov.

Dessutom vill vi att du har roligt och får en härlig studietid. Våra skolor är omtalade för sin goda stämning och sin nära kontakt mellan elever och lärare. Vi är som en stor familj där alla blir sedda och känner sig som hemma.

Bergstrands Gymnasium är Branschrekommenderad skola

Byggbranschens Yrkesnämnd (BYN) har bedömt att Bergstrands Gymnasieskolor i Stockholm och Uppsala uppfyller kriterierna att ha förutsättningar att ge grundläggande yrkesutbildning som uppfyller byggbranschens krav, och är därmed branschrekommenderade.

Läs mer om branschrekommenderad skola av BYN här!

Framtida yrken

Har du ett drömyrke du siktar på eller är du öppen för vad som visar sig vara mest roligt? Du som väljer Bygg- och Anläggningsprogrammet hos Bergstrands har stora valmöjligheter. Du kan till exempel bli:

  • Snickare / träarbetare
  • Betongarbetare
  • Målare
  • Plattsättare
  • Anläggare
  • Golvläggare
  • Murare

Här finns Bygg och anläggningsprogrammet

Sjukanmälan Gymnasiet i Stockholm:

Ring
08 409 142 01


Anmälan via Schoolsoft