Visar ett ordinarie upplägg på yrkesprogrammet från höst terminen 2023

26 januari, 2023

Grundläggande behörighet till högskola och universitet på Bergstrands Gymnasiums alla yrkesprogram

Från 2023 gäller nya bestämmelser som ska göra det lättare för elever på yrkesprogram att nå grundläggande behörighet till högskolan. Det innebär att de kurser som krävs för grundläggande behörighet kommer att ingå i programstrukturen för alla yrkesprogram. Samtidigt som programmens omfattning utökas har elever möjligheten att välja bort grundläggande behörighet.

Skolverket har tagit fram en film som vänder sig till dig som snart ska göra ditt gymnasieval. Filmen är även för dig som vårdnadshavare och som har funderingar kring yrkesprogram och högskolebehörighet. I filmen träffar vi ungdomar som berättar vad ett yrkesprogram ger behörighet till och hur du genom ett yrkesprogram både blir redo för ett arbete och har möjlighet att plugga på högskola- eller universitet direkt efter gymnasiet. Se filmen här: https://www.youtube.com/watch?v=ZjinhEgECZA

Andra nyheter

  • Hand som håller ett magentafärgat sl-kort med text som erbjuder det till alla gymnasieelever på bergstrands.

    ...alla elever på Bergstrands Gymnasium i Stockholm och Arlanda får SL-kort. Oavsett var de bor.[...]

  • Grafik av ett examensmeddelande för Bergstrands gymnasium, med datumet 5 juni 2024, med fyrverkeridesign i vitt på vinröd bakgrund.

    STUDENTEN 5 JUNI KL.12.00 Onsdag 5 juni kl.12.00 springer våra studenter ut! Platsen är Johannesfredsvägen[...]

  • Grafik av ett examensmeddelande för Bergstrands gymnasium, med datumet 5 juni 2024, med fyrverkeridesign i vitt på vinröd bakgrund.

    STUDENTEN 5 JUNI KL.12.00 Onsdag 5 juni kl.12.00 springer våra studenter ut! Platsen är Hansellisgatan[...]