Två kvinnor som bär hårda hattar står bredvid varandra.

För dig på väg till ett viktigt jobb!

På Bergstrands Gymnasium Uppsala ger vi dig en förstklassig utbildning. Här kan du välja mellan bygg- och anläggnings­programmet, fordons- och transport­programmet eller försäljnings-och service­programmet.

Vi förbereder dig som elev för ett kommande yrkesliv inom ett viktigt jobb. Vår målsättning är att du som elev ska bli anställningsbar direkt efter examen. Varmt välkommen!

Våra Gymnasie­utbildningar i Uppsala

Två personer i hjälm som arbetar på en träkonstruktion.

På Bygg- och anläggnings­programmet utbildar vi dig till ett spännande yrke med ljus framtid. Bygg- och anläggning­programmets branscher är i ständigt behov av nya medarbetare. Våra utbildningar ger dig ett extra försprång mot en anställning och svarar mot företagens konkreta behov.

Två personer i hjälm som arbetar på en träkonstruktion.
En röd linjeteckning av en stege bredvid ett hus

HUSBYGGNAD

Husbyggnad ger dig stora valmöjligheter. Du kan exempelvis bli träarbetare, målare, takmontör eller murare.

En röd linjeteckning av en cirkelsåg

MARK OCH ANLÄGGNING

Väljer du inriktning Mark och anläggning till årskurs två trivs du antagligen med att vara utomhus.

Tre män som arbetar på en bilmotor i ett garage.

Fordons- och transport­programmet passar lika bra för dig som gillar att mecka som för dig som föredrar att sitta bakom ratten. Du får en utbildning som rankas högt bland arbetsgivarna. Du är redo för anställning vid utbildningens slut.

En röd linjeteckning av en bild med en skiftnyckel i förgrunden

Personbil

Har du ett fordons­intresse och gillar att lösa problem? Då kan Personbils­tekniker vara rätt val. Du utbildas till ett yrke med ljus framtid. Du får ett självständigt jobb samtidigt som du hjälper människor med deras fordon och gör stor skillnad i deras vardag.

En röd linjeteckning av person som kör ett fordon

Transport

Transport­branschen blomstrar och du som väljer att bli yrkes­förare/lastbils­förare är attraktiv på arbetsmarknaden. Du får ett självständigt jobb samtidigt som du får se nya platser och träffa nya människor.

En man skakar hand med en kvinna i en butik.

På försäljnings- och serviceprogrammet får du de kunskaper som behövs för att arbeta med försäljning, kommunikation, marknadsföring och service inom handelsbranschen.

En man skakar hand med en kvinna i en butik.

Ansökan till gymnasiet

Du loggar in på gymnasie­antagningen i Uppsala och gör din ansökan till något av våra program.

En lärare förklarar hur en bil fungerar för en elev som sitter i bilen.

Vårt framgångsrika arbetssätt i Uppsala

På Bergstrands Gymnasium i Uppsala är alla lärare i de gymnasie­gemensamma ämnena givetvis legitimerade lärare. Även majoriteten av våra yrkeslärare inom försäljning- och service, bygg samt fordon och transport har lärarlegitimation och en gedigen erfarenhet från respektive bransch. Vi erbjuder utbildningar som svarar mot företagens konkreta behov och som ger våra elever viktiga jobb.

Case är en viktig del av våra utbildningar

På Bergstrands Gymnasium Uppsala arbetar vi i Case – en ämnes­övergripande arbetsmetod där vi paketerar alla ämnen i första årskurs i ett översiktligt paket. Alla uppgifter i samtliga ämnen för en period har samma tema. På så vis blir det enklare för eleverna att följa framstegen i sin utbildning, men också för lärare, mentorer och vårdnadshavare att guida dig som elev. Läs mer om CASE här!

Digitaliserade utbildningar med Microsofts senaste skolverktyg

Elever och lärare är utrustade med varsin iPad. Våra klassrum är ljusa och har all den teknik man kan förvänta sig av en modern skola. Vi har också förmånen att arbeta med Microsofts senaste utbildnings­satsning i Teams.

Vår utbildning håller hög kvalitet

Bergstrands Gymnasium i Uppsala är ett certifierat Motorbrans­chcollege. Detta betyder att vår utbildning är kvalitets­granskad för att hålla en mycket hög standard.

Bergstrands Gymnasium i Uppsala uppfyller BYNs kriterierna för att ge grundläggande yrkesutbildning som uppfyller byggbranschens krav, och är därför bransch­rekommenderade av BYN.

Du får mycket praktik i din utbildning

Via våra kontrakterade samarbetspartner får du en gedigen och bra utbildning ute på riktiga företag. Hos oss har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Bra att veta

Gymnasiets restaurang är mycket populär! Kockarna överraskar med vällagad husmanskost varje dag och det finns alltid ett vegetariskt alternativ.

Lokalerna är nyrenoverade, allt är ljust och fräscht. Bygghallen är stor och luftig med utrymme för små som stora byggen. I fordonsverkstan finns sex moderna fordonslyftar samt gamla och nya bilmodeller att meka med.

Bergstrands gymnasium i Uppsala är en liten och familjär skola där alla känner alla. På Bergstrands har elever och lärare har ett nära samarbete!

IM - Introduktionsprogram 

IM ger dig som inte är behörig till ett nationellt program i gymnasieskolan möjlighet att läsa yrkesutbildning.

Hos oss finns IM inom alla utbildningar :

  • Programinriktat Val IMV
  • Yrkesintroduktion - IMY

Är du intresserad och vill gå IM tar du kontakt med vår SYV som kan berätta mer och hjälpa dig. Du kan också prata med SYV på din nuvarande skola.

Du kan alltid komma till oss för att prova på en dag eller två. Då får du möjlighet att vara med i en klass och se hur utbildningen går till. Prata med nuvarande elever som kan berätta om både utbildningen och skolan.

Om du vill byta till Bergstrands är du varmt välkommen att höra av dig till skolans Studie- och yrkesvägledare.

Vill du komma och ”prova på” en dag på Bergstrands?

Kontakta vår SYV och bestäm en dag som passar.

SYV Bergstrands Gymnasium Stockholm

Tel. 08 409 142 09 Mail: syv.stockholm@beut.se

SYV Bergstrands Gymnasium Uppsala

Tel. 018 418 86 33 Mail: syv.uppsala@beut.se

SYV Bergstrands Gymnasium Sigtuna

Tel. 08 708 00 90 Mail: syv.sigtuna@beut.se

Bygg och anläggnings­programmet

Fordons- och transport­programmet

Försäljning- och service­programmet

Hos oss får du en utbildning som är högt värderad av arbetsgivarna. Bergstrands utbildningar har erbjudit Bygg- och anläggningsprogrammet ända sedan vi grundades år 2006. Vi utvecklar utbildningen ständigt så att den ännu bättre matchar företagens behov.

Dessutom vill vi att du har roligt och får en härlig studietid. Våra skolor är omtalade för sin goda stämning och sin nära kontakt mellan elever och lärare. Vi är som en stor familj där alla blir sedda och känner sig som hemma.

Vi har studentavslutning med utspring klockan 12:00 den 5 april 2024. Åka gärna kollektivt om du vill delta då det finns få parkeringsplatser i anslutning till skolan. Varmt välkommen!

Bergstrands Gymnasium Uppsala

Hansellisgatan 21
754 50 Uppsala

Tel: 018-418 86 30

E-post: uppsala@beut.se

Frågor om Bergstrands Gymnasium Uppsala?

Sanna Vingren
Rektor

018 418 86 34
sanna.vingren@beut.se

Öppet hus

Höst 2023
Onsdag 22 november 2023
16:00-19:00

Vår 2024
Torsdag 18 januari 2024
16:00-19:00

Tisdag 23 april 2024
16:00-19:00

Varmt välkommen!

Intresserad av skolan?

Du kan antingen skicka en intresseanmälan för mer information om Bergstrands Gymnasium Uppsala eller boka in en Prova-på-dag!